Een energie vergelijk, daar doe je goed aan!

Iedereen weet dat je met besparen een hoop geld kan overhouden. Wanneer je dit niet doet ben je dus eigenlijk gewoon een dief van je eigen portemonnee. Een energie vergelijk maken, daar doe je goed aan. Met het vergelijken van je energiekosten, bespaar je tot wel 300 euro op je energierekening.

Vrije energie markt en vrije keus

Sinds 2004 is de energiemarkt in Nederland vrij gegeven, met als gevolge een toename van energieleveranciers. Inmiddels zijn er meer dan 20 Nederlandse leveranciers. Als consument mag je nu zelf de keuze maken bij welke energieleverancier je bent aangesloten. Om er achter te komen welke energieleverancier je het beste kunt kiezen kun je een energie vergelijk maken. Alle energietarieven worden voor je op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk je keuze kan maken.

Verschillende aanbieders

In Nederland zijn er meer dan 20 aanbieders actief op de markt. Tussen deze energieleveranciers zitten natuurlijk verschillen en is er een grote concurrentie. Niet alleen op prijs niveau maar ook qua kwaliteit van de service. Bij veel energieleveranciers krijg je voordeligere tarieven als je nieuwe klant wordt. Voor nieuwe klanten gelden namelijk andere tarieven dan voor bestaande klanten. Met een overstap via een energie vergelijk ben je dus meestal goedkoper uit.

Hoe kun je starten met een energie vergelijk?

Hebben we je overtuigd dat je goed doet aan het maken van een energie vergelijk? Vul dan je gegevens in bij de energievergelijker. Je hebt hier alleen je postcode, huisnummer en een recentelijk jaarverbruik voor nodig. Je krijgt daarna direct een vergelijking van de energieleveranciers te zien en drie aanbiedingen die passen bij jouw huidige situatie. Je ziet wat je kunt besparen door middel van een overstap. Wil je overstappen? Dan kun je dit aangeven en wordt de overstap voor je geregeld. Je huidige energieleverancier wordt opgezegd en het contract bij de nieuwe energieleverancier wordt aangevraagd. Het enige wat jij hoeft te doen is het doorgeven van de meterstanden. Start vandaag nog met het maken van een energie vergelijk en bespaar op je energiekosten met Consumind. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor gas en stroom.